Rijden Met

Alles over Voertuigen

Een lening aanvragen: deze informatie moet je bij de hand hebben

Wanneer je geld wil lenen dan moet je vaak aan een hoop voorwaarden voldoen. Althans, als je het via de bank wil regelen. Een lening aanvragen voor grote bedragen is gecompliceerd maar dat is met een reden. Het gaat dan om grotere bedragen zoals voor een:

  • auto
  • grote verbouwing
  • een bruiloft
  • aankoop van een huis (dit gebeurt met een hypotheek)
  • andere grote uitgave zoals een elektrische fiets

Het gaat hier vaak om bedragen van duizenden euro’s en daar hangen strenge voorwaarden aan. Dat is maar goed ook, want geld lenen kost geld. Dat wil zeggen dat je flink in de schulden kunt komen als je die leningen niet af kunt lossen. Het is dan ook / daarom dat je bij veel bedrijven een uitvoerige controle krijgt voor je geld mag lenen. Daarin wordt dan met name ingegaan op je werksituatie. Een vast contract met een vast inkomen worden gezien als betrouwbaar. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger het maandbedrag dat je kunt betalen en dus hoe hoger de lening die je kunt krijgen. Een ZZP’er wordt vaak als minder stabiel beschouwd wat inkomen betreft. In dat geval moet je jaarcijfers kunnen tonen van een succesvolle onderneming van tenminste 3 jaar.

lening aanvragen

Korte leningen

Je kunt tegenwoordig ook korte, kleine bedragen lenen. Denk bijvoorbeeld aan winkelen op afbetaling online. Geloof het of niet maar dat is dus ook gewoon een lening. Je leent immers geld om producten mee te kopen die je krijgt voordat je het bedrag hebt betaalt. 

lening aanvragen

Meer verhalen